Η αμπελοκαλλιέργεια ήταν ανεπτυγμένη στην περιοχή των Ερυθρών από τους αρχαιοτάτους χρόνους όπου, όπως αναφέρουν τα κείμενα, παράγονταν οίνος τουλάχιστον από το 2500πΧ.
Η αμπελουργική περιοχή της ΠΓΕ Κιθαιρώνας βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Αττικής και περιλαμβάνει της περιοχές Πλαταιές και Ερυθρές. Το υψόμετρο στο οποίο εκτείνονται οι Αμπελώνες φτάνει μέχρι τα 340 μέτρα. Το κλίμα της περιοχής είναι εύκρατο με ζεστά και υγρά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία με μέτρια αλκαλικά pH και ως επί το πλείστoν αργιλώδη και αργιλοπορώδη. Οι καλύτερες καλλιέργειες επιτυγχάνονται στις παρυφές του Κιθαιρώνα όπου τα αμπέλια είναι ξερικά και έχουν χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Οι ποικιλίες των αμπελώνων που καλλιεργούνται είναι γηγενείς και ξενικές μεταξύ των οποίων συναντάμε τα Σαββατιανό, Ασύρτικο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, κ.α.
Αξιόλογοι και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της οινοποιίας, εκτάσεως 300 στρεμμάτων, συμπληρώνουν υπέροχα τον αμπελουργικό χάρτη των Ερυθρών.