Να συστηθώ...
Ασύρτικο & Chardonnay μαζί, σ’ένα λευκό αγκάλιασμα με φινέτσα και κοσμοπολίτικο αέρα, ζωντάνια με φρεσκάδα, ένταση και άρωμα σε τόνους ροδάκινου και βερίκοκου.
Τη δροσιά μου να ’χεις... Ευγενική, ισορροπημένη, λευκό διαμάντι!
Κάνω παρέα το σήμερα και εκτιμώ το τώρα.
Της βραβευμένης οικογένειας οινοποιών Σώκος που πάνω από μισό αιώνα δημιουργεί το καλύτερο «κλίμα».
ΚΤΗΜΑ ΛΑΠΟΤΡΥΠΙ
CHARDONNAY – ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Chardonnay 60%
Ασύρτικο 40%
ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.
ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.
ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης, ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, σταθεροποίηση, έλεγχος, εμφιάλωση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρυσο-πράσινο χρώμα, έντονης διαύγειας, λαμπερής όψης, έντονα αρώματα φρούτων που ξαφνιάζουν (ροδάκινο, αχλάδι, κίτρο), ισορροπημένη οξύτητα, γεμάτο φρεσκάδα, πλούσιο στρογγυλό σώμα ελαφρώς λιπαρό, με μακρά ξηρά επίγευση φρούτων.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
«Λευκά» πιάτα έντονης προσωπικότητας, γεμιστό κοτόπουλο με μανιτάρια και καπνιστό τυρί, μεγάλα ψητά ψάρια σχάρας (όπως η συναγρίδα), κίτρινα τυριά έντονης γεύσης, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκα φρούτα.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΦΙΑΛΕΣ
3500
ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10-12 °C).
Αγιωργίτικο και Cabernet σε υπέροχο ντουέτο.
Μεγάλωσα σε ζηλευτά αμπέλια στις πλαγιές του Κιθαιρώνα.
Ωρίμασα 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ένα χρόνο στην υπόγεια κάβα του βραβευμένου οινοποιείου Σώκος.
Κάθε γουλιά μου πλούσια, σφιχτοδεμένη, με τέλειες σμιλεμένες τανίνες, να υποκλίνονται στο πλούσιο καπνιστό άρωμα λιαστής ντομάτας.
Λατρεύω να δίνω χαρά σε ανήσυχους ουρανίσκους.
ΚΤΗΜΑ ΛΑΠΟΤΡΥΠΙ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ
CABERNET – ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Αγιωργίτικο 60%
Cabernet 40%
ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.
ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.
ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Παραλαβή σταφυλιών σε κλούβες, ερυθρή οινοποίηση με ζύμωση σε ελεγχόμενες μέτριες θερμοκρασίες, προετοιμασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μετάγγιση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για παλαίωση, έλεγχος, εμφιάλωση και παραμονή στη φιάλη για κάποιο διάστημα στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, λαμπερή όψη με ελαφρώς λιπαρό σώμα, βελούδινη υφή, αρώματα μούρων και ξηρών καρπών, πλούσιο σώμα και μακρά ξηρή επίγευση.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙΑ
16-18 μήνες.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
12 μήνες περίπου.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Κυνήγι μαγειρεμένο με κρεμμύδι, ψητά κόκκινα κρέατα, κίτρινα τυριά, πιάτα με αρωματικά βουνού.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΦΙΑΛΕΣ
3000
ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).