sokoswines

Μονοποικιλιακά

BACK


Οι ξεχωριστές ποικιλίες σε συνδυασμό με την αγάπη και το μεράκι των παραγωγών έχουν ως αποτέλεσμα αυτά τα εξαιρετικά κρασιά...

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝO
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σαββατιανό 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες Πλαγιών Κιθαιρώνα σε 400-450m.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της περιοχής είναι φημισμένο διεθνώς: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε κρύους χειμώνες με βροχοπτώσεις ανά διαστήματα. Τα σταφύλια έτσι ωριμάζουν καλώς, χωρίς δυσκολία.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό έδαφος καλυμμένο με ασβεστώδες υπόβαθρο που επιτρέπει τον καλό αερισμό και κυκλοφορία αέρος.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ακολουθείται η μέθοδος της λευκής οινοποίησης, τα σταφύλια μαζεύονται στην κατάλληλη περίοδο ωριμότητάς τους, γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου και μεταφέρονται στο οινοποιείο σε μεγάλες κλούβες. Η ζύμωση γίνεται σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας, δίνοντας έτσι ο καρπός όλα τα αρώματα και τις φρουτώδεις γεύσεις που περιέχει.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανοιχτό πράσινο χρώμα, φωτεινό και λαμπερό, με ευχάριστα αρώματα φρούτων (αχλάδι, μπανάνα), ισορροπημένη γεύση μεσαίας οξύτητας και μεγάλης φρεσκάδας, στρογγυλού σώματος, ελαφρώς λιπαρό, με μακρά επίγευση καλοκαιρινών καρπών.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Οποιοδήποτε είδος τυριού, κυρίως κίτρινα σκληρά τυριά με αρώματα μπαχαρικών, πιάτα με ξινόγλυκες σάλτσες, ψάρια, λευκά κρέατα με αρωματικά βουνού, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10-12 °C).

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Μαλαγουζιά 100%.

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρυσο-πράσινο χρώμα, έντονης διαύγειας και λαμπερής όψης, έντονα αρώματα φρούτων (ροδάκινο, λίγο πορτοκάλι), ισορροπημένη γεύση, υψηλής οξύτητας και φρεσκάδας, γεμάτο σώμα ελαφρώς λιπαρό, με μακρά επίγευση φρούτων της άνοιξης.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Οποιοδήποτε απεριτίφ τυριού, θαλασσινά με γλυκές σάλτσες, ανάμικτα γλυκόξινα πιάτα, λευκά κρέατα, ψάρια, ζυμαρικά με ελαφρώς πικάντικες σάλτσες.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερή (10-12 °C).

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Μοσχοφίλερο 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Πελοπόννησος, ημιορεινοί αμπελώνες Μαντινείας σε υψόμετρο 600 μέτρων και πάνω.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της περιοχής με πολλές βροχές και χιόνια το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι συναντάμε καταιγίδες και συχνά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα στοιχεία συντελούν στην παράταση του χρόνου ωρίμανσης των σταφυλιών, για αυτό και ο τρύγος λαμβάνει συνήθως χώρα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

ΕΔΑΦΟΣ
Έδαφος εν γένει φτωχό από στοιχεία αργιλικά και ασβεστιτικά, αλλά καλά στραγγιζόμενο λόγω υψομέτρου.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Παρά την κοκκινωπή φλούδα το το κρασί που παράγεται έχει έντονο λευκοπράσινο χρώμα, ισχυρής διαύγειας, λαμπερό, ισχυρής αναγνωρίσιμης αρωματικής έντασης (μέντα, λεμόνι), ευχάριστη οξύτητα, στόμα στρογγυλό με πλούσια φρεσκάδα και μακρά επίγευση φρούτων.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά μεγάλα ψάρια, θαλασσινά με σκόρδο, σαλάτες με φρούτα, ψητά λευκά κρέατα.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10 °C).

ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Ασύρτικο 100%

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τα σταφύλια τρυγώνται προς το τέλος του Αυγούστου, αφού πρώτα μεταφερθούν στο οινοποιείο σε κλούβες των 22 κιλών. Ακολουθώντας πιστά τις διαδικασίες λευκής οινοποίησης, προκύπτει ποσότητα μούστου 70%. Η διαδικασία της ζύμωσης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το κρασί που προκύπτει από αυτήν την ποικιλία, έχει διακριτικό λεμονάτο άρωμα και μεταλλική γεύση. Λευκό-χρυσό λαμπερό χρώμα, ξηρό και γεμάτο φρεσκάδα με μακρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Λευκά κρέατα, μακαρονάδες, λευκά τυριά και σάλτσες με ήπια ένταση.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
10 – 12 °C.

SAUVIGNON BLANC
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Sauvignon Blanc 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λευκοπράσινο χρώμα, ισχυρής διαύγειας, λαμπερό, ισχυρής αρωματικής έντασης (μάνγκο, πεπόνι, εσπεριδοειδή), ισορροπημένη οξύτητα, στόμα στρογγυλό και ευγενές, ξηρό και γεμάτο φρεσκάδα, με μακρά επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Καλαμάρι ψητό γεμιστό, σολομό σχάρας με ψητά λαχανικά, όστρακα και γαρίδες, τυριά ιδιαίτερα (κατσικίσιο).

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (12 °C).

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΝΕΜΕΑ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΜΕΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Αγιωργίτικο 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Πελοπόννησος, αμπελώνες στα εδάφη της περιοχής Νεμέα.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Η περιοχή της Νεμέας έχει τυπικό Μεσογειακό κλίμα με υγρούς χειμώνες, σύντομη άνοιξη, ζεστά καλοκαίρια (με ημέρες να αγγίζουν τους 40 °C) και μακρά φθινόπωρα.

ΕΔΑΦΟΣ
Έδαφος τριών ζωνών με διαφορετικά υποστρώματα, ημι-ορεινής ζώνη, με υψόμετρα μεταξύ 450 και 650 μέτρα.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος οινοποίησης μέτριας θερμοκρασίας, προετοιμασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μετάγγιση σε δρύινα βαρέλια για την προετοιμασία της ζύμωσης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, ασθενούς διαύγειας, λαμπερή όψη, πλούσιο αρωματικό μπουκέτο, ισορροπημένη γεύση με στοιχεία ξηρών φρούτων και καρπών, γεμάτο σώμα ελαφρώς λιπαρό, με μακρά επίγευση βατόμουρου.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
6-8 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Κάθε τύπο ψητού κρέατος, από πουλερικά έως αρνί, κόκκινες σάλτσες με ζυμαρικά, μαγειρευτά κατσαρόλας και κίτρινα τυριά.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).

Scroll to top