sokoswines

Επιλήνιος

BACK


Επιλήνιος είναι ο αρχαίος χορός που τραγουδιόταν κατά την διάρκεια της εργασίας του τρύγου. Ο χορός προήλθε από την μίμηση των κινήσεων των ανθρώπων που πατούσαν με τα πόδια τα σταφύλια στην σκάφη για να βγεί ο μούστος.

ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ-ΡΟΔΙΤΗΣ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σαββατιανό 40%
Ασύρτικο 30%
Ροδίτης 30%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λευκοπράσινο χρώμα, ισχυρής διαύγειας, λαμπερό, ισχυρής αρωματικής έντασης των ποικιλιών (φρούτα άνοιξης), ισορροπημένη οξύτητα, στόμα γεμάτο, στρογγυλό και ευγενές, με στοιχεία αχλαδιού, μπανάνας και μάνγκο, ξηρό και γεμάτο φρεσκάδα, με μακρά επίγευση φρούτων (ελάχιστα εσπεριδοειδών).

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Λιπαρά ψάρια ψητά, θαλασσινά με μυρωδικά, σαλάτες, ζυμαρικά με ελαφρώς πικάντικες σάλτσες λευκές, κοτόπουλο λεμονάτο, κίτρινα τυριά καπνιστά, φρούτα.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10 °C).

ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ
CABERNET-ΜΟΣΧΑΤΟ-ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Cabernet Sauvignon 40%
Αγιωργίτικο 45%
Μοσχάτο 15%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος ερυθρωπής οινοποίησης-τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο και οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρωπής οινοποίησης. Τα στέμφυλα παραμένουν με το χυμό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποκτήσει ο οίνος το ροζέ χρώμα.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ροζέ τριανταφυλλί χρώμα, ισχυρής διαύγειας, λαμπερό, αρωματικής έντασης λουλουδιών, ισορροπημένη οξύτητα, στόμα στρογγυλό και μαλακό, με στοιχεία τριαντάφυλλου, κορόμηλου και φράουλας, ξηρό και γεμάτο φρεσκάδα, με μακρά επίγευση φρούτων.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ελαφρούς μεζέδες με σολωμό και μοτσαρέλα, σαλάτες με μαύρη τρούφα και ρόκα, κοτόπουλο με ψητά λαχανικά, κίτρινα τυριά με δυόσμο.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Δροσερό (10-12 °C).

ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ CABERNET SAUVIGNON
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Cabernet Sauvignon 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος ερυθρής οινοποίησης-τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίησης και μεταγγίζονται σε καινούργια δρύινα βαρέλια όπου θα παραμείνουν για παλαίωση 16-18 μήνες.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, ασθενούς διαύγειας, ευχάριστης αρωματικής έντασης αποξηραμένων καρπών και φυστικιού, ικανοποιητικά λιπαρό, ταννικής και ισορροπημένης οξύτητας, στόμα πλούσιο, ξηρό, με μακρά επίγευση ξηρών βατόμουρων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
Περίπου 16 μήνες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
Περίπου 10 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Κόκκινα κρέατα, κυνήγι μαγειρεμένο με λαχανικά, κίτρινα τυριά ελαφρώς καπνιστά, τυριά μέτριας ωρίμανσης πιάτα με αλλαντικά, αρνάκι χωριάτικο με κασέρι.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).

ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ MERLOT
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Merlot 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος ερυθρής οινοποίησης-τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίσης και μεταγγίζονται σε καινούργια δρύινα βαρέλια όπου θα παραμείνουν για παλαίωση τουλάχιστον 24 μήνες.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, ασθενούς διαύγειας, λαμπερό, μέτριας αρωματικής έντασης αποξηραμένων φρούτων και καρυδιού, ικανοποιητικά λιπαρό, απαλής και ισορροπημένης οξύτητας, στόμα πλούσιο ογκώδες, με στοιχεία αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών (φιστίκι, καρύδι), με μακρά επίγευση ξηρών μούρων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
18-24 μήνες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
10 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά κόκκινα κρέατα, τυριά μέτριας έντασης, σολωμό, πιάτα με μανιτάρια και χορταρικά, όστρακα με μπέικον ή prosciutto, αλλαντικά, αρνάκι σκεπαστό στη γάστρα, κυνήγι.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).

ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ SYRAH
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Syrah 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Στερεά Ελλάδα, αμπελώνες των πλαγιών του Όρους Κιθαιρώνα, 60 χλμ Δυτικά της Αττικής σε υψόμετρο 450 μέτρων.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Το κλίμα της Αττικής είναι παγκοσμίως γνωστό: ζεστά και ξηρά καλοκαίρια δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικά κρύους χειμώνες με λίγες βροχοπτώσεις. Κλίμα εύκρατο, που βοηθά τα σταφύλια να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα.

ΕΔΑΦΟΣ
Αργιλικό υπέδαφος που καλύπτεται από ασβεστιτικό σώμα με διαρρήξεις το οποίο επιτρέπει τον καλό αερισμό και υγρασία του εδάφους.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος ερυθρής οινοποίησης-τα σταφύλια τρυγώνται στην ακριβή ημερομηνία ετοιμότητας-μεταφέρονται με κλούβες στο οινοποιείο, παραμένουν με τα στέμφυλα για να αποκτήσουν το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, οινοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ερυθρής οινοποίησης και μεταγγίζονται σε καινούργια δρύινα βαρέλια όπου θα παραμείνουν για παλαίωση 16-18 μήνες.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σκούρο κόκκινο χρώμα, ασθενούς διαύγειας, λαμπερό, μέτριας αρωματικής ένταξης αποξηραμένων φρούτων και καρυδιού, ικανοποιητικά λιπαρό, ταννικής και ισορροπημένης οξύτητας, στόμα γεμάτο ογκώδες, με στοιχεία αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών (φουντούκι, καρύδι), με μακρά επίγευση ξηρών μούρων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
Περίπου 16 μήνες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
Περίπου 10 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά κρέατα, κυνήγι μαγειρευτό στην κατσαρόλα, τυριά μέτριας ωρίμανσης πιάτα με prosciutto, αλλαντικά, αρνάκι σκεπαστό στη γάστρα.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).

ΕΠΙΛΗΝΙΟΣ ΝΕΜΕΑ
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΜΕΑ
750ml

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Αγιωργίτικο 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ
Πελοπόννησος, αμπελώνες στα εδάφη της περιοχής Νεμέα.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ
Η περιοχή της Νεμέας έχει τυπικό Μεσογειακό κλίμα με υγρούς χειμώνες, σύντομη άνοιξη, ζεστά καλοκαίρια (με ημέρες να αγγίζουν τους 40°C) και μακρά φθινόπωρα.

ΕΔΑΦΟΣ
Έδαφος τριών ζωνών με διαφορετικά υποστρώματα, ημι-ορεινή ζώνη, με υψόμετρα μεταξύ 450 και 650 μέτρα.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Μέθοδος οινοποίησης μέτριας θερμοκρασίας, προετοιμασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μετάγγιση σε δρύινα βαρέλια για την προετοιμασία της ζύμωσης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, ασθενούς διαύγειας, λαμπερή όψη, πλούσιο αρωματικό μπουκέτο, ισορροπημένη γεύση με στοιχεία ξηρών φρούτων και καρπών, γεμάτο σώμα ελαφρώς λιπαρό, με μακρά επίγευση βατόμουρου.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ
16-18 μήνες.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Ψητά κόκκινα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, κίτρινα τυριά με μυρωδικά.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ
Σε θερμοκρασία δωματίου (16-18 °C).

Scroll to top