Το ποτήρι κρασιού που σέβεται τον εαυτό του είναι:

→ Άχρωμο (επιτρέπει να θαυμάσετε το χρώμα του)
→ Χωρίς σκαλίσματα και σχέδια (αντανακλούν το φως επηρεάζοντας το χρώμα)
→ Κρυστάλλινο ή λεπτό γυάλινο (το κρύσταλλο ως αδρανές υλικό δεν επηρεάζει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού)
→ Κολωνάτο (κρατώντας το από το στέλεχος αποφεύγουμε την ταχύτατη αύξηση της θερμοκρασίας του κρασιού)
→ Μικρό για τα λευκά κρασιά (η μικρή ελεύθερη επιφάνεια εμποδίζει τη γρήγορη εξάτμιση των αρωμάτων και την αύξηση της θερμοκρασίας που δεν τα ευνοεί)
→ Μεγάλο για τα ερυθρά (η μεγαλύτερη επιφάνεια αυξάνει γρήγορα τη θερμοκρασία που τα ευνοεί, «αναπνέουν», εκδηλώνονται τα αρώματά τους στη μέγιστη έντασή τους)